Skip to main content
Object numberP 1979-14

"Lotus"

NameKaraffe
Entwurf (Aÿ-Champagne 1860–1945 Paris)
Hersteller*in (Aÿ-Champagne 1860–1945 Paris)
Provenienz (1905 - 2001)
DateEntwurf und Ausformung 1932–1937
MediumFarbloses Glas, pressluftgeblasen. Emailbemalt.
Unter dem Mündungskragen Blattspitzenmuster als leichtes Relief; Stöpsel in Form eines plastischen Samenstandes, schwarz bemalt.
ReignArt Déco
DimensionsH 16,9 (mit Stöpsel) x D 13,5 cm
Klassifikation(en)
Bibliography Text- Hilschenz-Mlynek/Ricke 1985, Kat.Nr. 394
Institution Kunstpalast
MarkingsBez.: "R.Lalique France No. 5091", geschnitten unter dem Boden und "20", diamantgeritzt, "24" unter dem Stöpsel diamantgeritzt.
[[missing key: :media.image-unavailable-label]]
René Lalique
Entwurf um 1920–1925, Ausformung wohl nach 1930
[[missing key: :media.image-unavailable-label]]
René Lalique
Entwurf um 1920–1925, Ausformung wohl nach 1930
[[missing key: :media.image-unavailable-label]]
René Lalique
Entwurf: 12.Nov. 1926
[[missing key: :media.image-unavailable-label]]
René Lalique
1926 (Entwurf)
[[missing key: :media.image-unavailable-label]]
René Lalique
1934
[[missing key: :media.image-unavailable-label]]
René Lalique
1930
[[missing key: :media.image-unavailable-label]]
René Lalique
1927
[[missing key: :media.image-unavailable-label]]
René Lalique
ca. 1910–1914 (Entwurf und Ausführung)
[[missing key: :media.image-unavailable-label]]
René Lalique
Entwurf 19.5.1927; Ausführung vor 1947
[[missing key: :media.image-unavailable-label]]
René Lalique
Entwurf und Ausformung vor 1925
[[missing key: :media.image-unavailable-label]]
René Lalique
1924 (Entwurf), ca. 1925–1930 (Ausführung)
[[missing key: :media.image-unavailable-label]]
René Lalique
Entwurf und Ausformung 1925–1930
Some parts of the objects made accessible on d:kult online are historical documents that may contain offensive language, derogatory and discriminatory terms and messages. The institutions in the network are responsible for the content shown on the d:kult online collection platform and endeavour to treat the content presented online with sensitivity. I agree